De route

Tijdens de wandeling ga je op zoek naar de biggetjes en varkens verstopt in het bos en langs de paden staan. Alle biggetjes hebben een naam. Daarnaast voert de route u langs verschillende interessante plekken.

Boerderij
De route start op het erf van herberg De Brabantse Kluis en de bijbehorende melkveeboerderij. Hier kan een kijkje worden genomen in de stallen. In de winter staan alle melkkoeien samen in de grote stal en de jongere koeien in de jongveestal. Door de jongvee stal betreedt u de kloostertuin, en terwijl u hierdoor heen loopt kunnen de koeien geaaid worden. Wie durf ze aan te raken?

Missieklooster Heilig Bloed
Tijdens de wandeling komt u door de kloostertuin van het Missieklooster Heilig Bloed. In dit klooster zijn sinds 1903 de missiezusters van het Kostbaar Bloed neergestreken en sindsdien een actief klooster. Sinds 2010 hebben zij hun tuin opengesteld voor het grote publiek en kan ook de pas gerenoveerde Mariagrot worden bezocht. In deze grot kan altijd een kaarsje worden aangestoken en misschien ziet u zelfs nog wel een zuster lopen.

Biggetjesbos
De route voert u door een mooi stukje bos. In dit bos zijn vele verschillende biggetjes verstopt. Ook kun je allerlei dieren tegen komen zoals vogels, reigers of konijnen.